Meergezinsgroep Syrische en Eritrese statushouders

Mooie opdracht van de gemeente Alphen en een primeur: een  Syrische en Eritrese Meergezinsgroepen organiseren. Voor het eerst voor statushouders, uitgevoerd door Centrum’45, gericht op psychosociale problematiek. Begeleiders van de GGZ, het Jeugd en Gezinsteam en het lokale project Kom Erbij.

Voor de zomer voor 8 Syrische gezinnen (met 18 kinderen) en na de zomer van 2016 voor 11 Eritrese gezinnen (met 14 kinderen).

De naam zegt het al: het hele gezin is welkom en de groep bestaat uit een aantal gezinnen.

Centrum’45, de GGZ, JGT, Kom Erbij, iemand uit het onderwijs en ik hebben de groepen begeleid.

Gezinnen in hun kracht zetten, veerkracht, het onderling sociaal steunnetwerk versterken en inzicht geven in de sociale kaart. Maar ook zicht krijgen op de gezinnen, wat hebben ze nodig.  Alle ouders en kinderen waren heel enthousiast, ze kwamen graag elke week 5 x achter elkaar bij elkaar.

Ook de begeleiders waren enthousiast en omarmen deze laagdrempelige vorm van preventie.

Veel respect voor deze ouders, die ondanks alle verdriet van verlies, enorm sterk zijn en alles doen voor de toekomst van de kinderen. Een heel preventief project met veel mooie effecten voor nu en de toekomst. Belangrijk dat een gemeente investeert in preventie, om problemen en kosten in de toekomst te voorkomen.

Van beide groepen is een artikel in de krant verschenen. Van de Syrische groep heeft de Volkskrant in de zomer een stuk geplaatst.Volkskrant 29 juli 2016

En over de Eritrese groep verscheen een stuk in het AD Groene Hart. ARTIKEL in het AD GRoene Hart 14 december 2016

 

Meer weten over de meergezinsgroepen? Ik hoor het graag  0634949920 of mailto:monique@mixsupport.nl

 

DSC01896